Zo knap je zelf je deuren op!

Zo knap je zelf je deuren op!

Of je nu een klushuis hebt of het gewoon leuk vindt om je huis af en toe en opfrisser te geven, verwaarloos je deuren niet! Je deuren knap je gemakkelijk zelf op met de volgende tips en tricks.

Een nieuwe kleur

Een deur is makkelijk op te knappen met een nieuw likje verf. Dit kun je natuurlijk doen terwijl de deur nog in de deurpost hangt door het deurbeslag af te plakken, maar als je voor de volledige make over gaat kun je het best het deurbeslag vast loshalen, zo kun je overal goed bij met de kwast.

Nieuw deurbeslag

Zoals net benoemd, hoort bij een volledige opknap beurt ook nieuw deurbeslag. Dit zijn de klinken, scharnieren en eventueel het slot. Je hebt enorm veel verschillende opties voor verschillende stijlen. Van jaren 30 stijl deurklinken tot strakke zwarte of witte deurklinken en zelfs sierlijke gouden varianten. Deurbeslag met een goed prijs kwaliteit verhouding kun je makkelijk online vinden en bestellen. Zo heb je voor een voordelig prijsje en juweeltje voor aan de deur.

Wacht voor het plaatsen van het nieuwe deurbeslag tot de verf goed is opgedroogd om beschadigingen en vlekken te voorkomen. Vervolgens is de makkelijkste manier om eerst de deur los te maken en de scharnieren te vervangen. Wanneer de deur weer terughangt aan de nieuwe scharnieren plaats je nu ook de deurklink en eventueel een bijpassend slot. En je hebt in een klap een volledig nieuwe deur.

Toch vervangen?

Soms is een deur helaas toch niet te redden met een likje verf. Diepe krassen, deuken en gaten kunnen nog wel eens voorkomen in oude deuren. Wanneer dit het geval is kun je deze deuren laten vervangen. Schaf dan een kale deur aan zodat je hem kan laten matchen met je eigen deurbeslag zodat je geen verschillende deurklinken krijgt door je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *