Dit moet je weten over een CTA-systeem

Dit moet je weten over een CTA-systeem

Jouw huis moet altijd goed geventileerd worden. Dit is namelijk nodig om een gezonde leefomgeving te creëren. Echter kan een goede ventilatie er ook voor zorgen dat je geen vocht meer hebt in huis. Je kunt hiervoor de ramen open zetten, maar dan kan er onverhoopt alsnog een slechter binnenklimaat zijn. Een CTA -systeem kan hier wel aan bijdragen, zodat het vocht geen kans meer krijgt en de gezondheidsklachten niet op gaan treden. Je kunt dus veel gaan bereiken door dit systeem aan te schaffen. Alleen moet je dan wel weten wat deze allemaal voor jou kan gaan betekenen en hoe je hier het beste uit haalt.

Dit kun je ermee behalen

Het CTA-systeem zorgt er in eerste instantie dus voor dat er geen condens en schimmels in jouw woning of kantoor voor gaan komen. De condens en schimmels zijn hetgeen dat de gezondheidsklachten gaan veroorzaken. Dit doet het systeem door gefilterde buitenlucht aan te trekken en de vervuilde binnenlucht af te voeren. Je gaat merken dat het binnenklimaat in positieve zin veranderd. Hierdoor is de woning ook weer eenvoudiger te verwarmen. Vocht houdt de warmte immers tegen, waardoor je direct verschil gaat merken. Zo ook op jouw stookkosten in de wintermaanden.

Op de lange termijn veel voordelen

Als je gebruik wilt gaan maken moet je er ook voor zorgen dat het huis goed geïsoleerd wordt. Dit zorgt namelijk ook al voor een verbetering van de leefomgeving. Door dit in combinatie met het systeem te doen, heb je altijd een goede omgeving en hoef je niet bang te zijn dat er vochtproblemen in huis gaan ontstaan. Op de lange termijn kan dit weer andere kostenposten gaan voorkomen. Een hoge luchtvochtigheid kan immers meer schade aanbrengen dan je in eerste instantie gedacht had en je gaat jezelf dus veel kosten besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *