Wel of geen kattenluik?

Honden moet je sowieso een aantal keer per dag uitlaten, daar kom je niet omheen. Katten zijn veel zelfstandiger. Zeker als je een buitenkat hebt zul je weinig werk aan je kat hebben. Bij een buitenkat hoef je de kattenbak minder vaak schoon te maken. Daarnaast vermaken buiten katten zichzelf heel makkelijk. Als er een zuchtje wind staat kunnen katten zich zo een uur vermaken door achter blaadjes aan te rennen. Heerlijk, als je kat weer binnen komt kruipt hij uitgeput gezellig op schoot. Het enige probleem aan een buiten kat, is dat je als eigenaar vaak voor portier aan het spelen bent. Katten kunnen soms wispelturiger zijn dan het Nederlandse weer met of ze naar binnen of buiten willen. Een oplossing daarvoor is het Staywell kattenluik.

Ongewenst bezoek

Een van de grootste nadelen van een kattenluik is dat niet alleen je eigen kat door het luik naar binnen en naar buiten kan. Er kunnen ook andere katten op bezoek komen op zoek naar een lekker hapje. Vreemde katten zijn misschien nog niet het meest vervelende bezoek wat er door je kattenluik binnen kan komen. Soms neemt je kat bijvoorbeeld een vriendje in de vorm van een dode muis mee. Om zoveel mogelijk ongewenst bezoek te voorkomen kun je bijvoorbeeld voor een kattenluik met chip kiezen. Gat in je deur

Een reden waarom sommige katteneigenaren terughoudend zijn met een kattenluikje is dat je dan een gat in je deur hebt zitten. Dat klopt, maar je kunt je kattenluikje van binnen afsluiten waardoor het luikje geen zwakte hoeft te zijn in de veiligheid van je huis. Daarnaast houden kattenluikjes zichzelf in balans waardoor er geen tochtkieren ontstaan als het luikje dicht zit. En een gat in je deur als je het luikje er ooit uit haalt, is niet te voorkomen. Kies daarom een goede deur voor je luikje. Een achterdeur is vaak veel makkelijker en goedkoper om eventueel te vervangen dan een zware klassieke voordeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *