Wat moet je doen voordat je een robotmaaier kunt gebruiken?

Je hebt ze óf vast wel eens gezien, of je hebt er van gehoord: robotmaaiers. Ideaal, nietwaar? Je hoeft zelf het gras niet meer te maaien, want dat doet de robotmaaier allemaal voor je. Je hoeft er geen eens voor thuis thuis te blijven. Misschien heb je er al één gekocht of wil je er graag een aanschaffen, het is dan natuurlijk wel handig om te weten hoe zo’n robotmaaier precies werkt. Daarom dit artikel speciaal voor jou met de benodigde uitleg over de robotmaaier. Zo kun jij de robotmaaier installeren, zodat hij het werk kan doen.

Hoe werkt een robotmaaier?

Je hebt verschillende robotmaaiers, waar Robomow er één van is. Zo’n robotmaaier werkt automatisch, maar je moet wel een schema instellen. De robotmaaier werkt namelijk volgens op vaste tijden. Als de maaier aan het werk gaat dan maait hij enkele uren het gras, wat natuurlijk afhankelijk is van de grootte van jouw tuin of de plek waar je het gras wilt maaien. Het patroon dat de robotmaaier aflegt is geheel willekeurig, maar hij gaat op elk plekje het gras maaien. Dat duurt enkele dagen, maar op die manier weet de robotmaaier het gras wel altijd op de juiste lengte te houden.

Installeren

Voordat je een robotmaaier kunt gebruiken, is het noodzakelijk om deze te installeren. Hier zit de meeste tijd in, maar als je dit eenmaal voor elkaar hebt dan wordt alles een stuk gemakkelijker. Het eerste dat je moet doen is de robotmaaier duidelijk maken welk stuk hij precies moet maaien. Dit doe je door middel van begrenzingsdraad. Je gaat het gebied afbakenen door een begrenzingsdraad rond het gazon te leggen. Deze begrenzingsdraad kun je op het gazon verwerken, maar ook net eronder. Op die manier weet de robotmaaier wat zijn werkgebied is en hoef je daar niets meer aan te doen. Als laatste moet een programma instellen waarop je de tijden invoert dat de robotmaaier moet werken. Dan kun je aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *