Je badkamer verbouwen? Zo ga je van start

Je badkamer verbouwen? Zo ga je van start

Denk je al een tijdje eraan je badkamer te verbouwen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Begrijpelijk, een badkamer verbouwen is een veelomvattend project en de opties zijn enorm. Kies je voor een bad of douche? Gebruik je chromen materialen of inox profielen (rvs)? Met een paar goede aanknopingspunten start jij je voorbereiding. Hieronder lees je hier meer over.

Zelf aan de slag of uitbesteden?

Een van de eerste punten waar je over na moet denken is wie de klus gaat klaren. Ben je een echte doe-het-zelver? Dan is het interessant om te overwegen zelf te werken te gaan. Echter, ben je niet handig of heb je weinig tijd? Een vakman inhuren lijkt dan een betere optie. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen slechts een gedeelte uit te besteden en bepaalde werkzaamheden zelf kunt doen. Dat scheelt weer in je budget. Wil je de verbouwing (gedeeltelijk) uitbesteden? Let erop dat goede vaklui druk zijn tegenwoordig en je dus op tijd een badkamerspecialist moet vragen.

En dan

Wanneer je de keuze hebt gemaakt wie het project uit gaat voeren, volgt de volgende stap. Namelijk het (laten) maken van een overzichtelijke plattegrond. Wat wil je aan meubels, kies je voor een douche, bad of allebei? Waar komen de wanden en wat voor soort tegels heb je voor ogen? Lastige keuzes en daarom is het aan te raden veel rond te gaan kijken. Bezoek verschillende badkamer showrooms en doe inspiratie op. Kijk welke indelingen logisch zijn en welke meubels en materialen je mooi vindt.

Bestellen maar

Na het maken van de materiaalkeuzes, is het tijd om deze te (laten) bestellen. Dit kan soms best even duren, dus houd hier rekening mee in je planning.

Aan de slag!

Zijn de materialen binnen en is in geval van uitbesteding je badkamerspecialist in huis? Dan kan het verbouwen beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *