Waarom kies je voor PVC ramen

Een van de redenen dat veel mensen voor pvc-ramen kiezen in plaats van voor aluminium of houten ramen is dat PVC veel minder onderhoud nodig heeft. Af en toe het schrijnwerk schoonmaken met water en een sopje is voldoende. Ook hebben PVC ramen een hogere isolatiewaarde dan houten ramen of aluminium ramen. Dit komt omdat een pvc-raam een aantal luchtkamers aan de binnenkant heeft, hierdoor kan de kou minder goed naar binnen dringen. Een ander groot voordeel van pvc-ramen is de prijs. Pvc-ramen zijn een stuk goedkoper om aan te schaffen dan houten ramen of aluminium ramen. Ook hebben pvc ramen een lange levensduur.

PVC ramen of houten ramen voor het esthetische

Veel mensen zien de voordelen van PVC, maar wat hen tegenhoudt is dat ze houten ramen mooier vinden. Tegenwoordig hoeft dit echter geen probleem meer te zijn gelukkig. PVC is namelijk zeer goed te stijlen. Dit houdt in dat je het helemaal kan laten maken zoals je zelf wilt. Pvc-ramen zijn tegenwoordig zelfs verkrijgbaar het een houtverf structuur waardoor het er vrijwel hetzelfde uitziet als echt hout. Deze hout stijl is ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende tinten en motieven. Of je nou kersenhout of tropisch hardhout wilt, vrijwel alles is mogelijk. PVC ramen met houtverf motieven hebben dus alle voordelen van PVC ramen en de schoonheid van houten ramen.

Waarvan zijn pvc-ramen gemaakt?

PVC ramen zijn gemaakt van polyvinylchloride. Dit is een stof die ontstaat wanneer je vinylchloride en koolwaterstoffen met elkaar mixt. PVC is tegenwoordig zeer makkelijk te maken en de grondstoffen zijn goedkoop. Dit maakt dat PVC een uitstekende vervanger is voor bijvoorbeeld hout. Vroeger was er veel kritiek op PVC omdat er loodhoudende stoffen in verwerkt werden, tegenwoordig gebeurt dit echter niet meer. Alle pvc-ramen moeten nu aan strenge Europese richtlijnen voldoen om verkocht te mogen worden. Vanaf 2006 zijn alle loodhoudende stoffen in pvc-ramen vervangen door organische en op tin gebaseerde stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *