Jouw ijsje, jouw keuze

Het is weer tijd voor een ijsje! Maar welk ijsje ga je nemen? Neem je Oreo ijs met echte stukjes Oreo? Of juist een grote Magnum of ga je toch voor een Cornetto? De keuze is reuze! Elk ijsje is weer anders en even lekker. Gelukkig bestaan er heel veel soorten ijsjes en smaken ze allemaal weer anders. Wist je dat Oreo ijs ook een vegan variant heeft? Dus ben je veganist? Dan kan je gerust ook een Oreo ijsje nemen, maar let er dan wel op dat het op de verpakking staat dat het vegan is. Heb je nog veel fruit liggen thuis? Dan kan je natuurlijk ook je eigen ijsje maken.

IJs bestellen is tijdbesparend

Wil je supersnel je ijsje thuis hebben, zonder de deur uit te hoeven? Oftewel je ijsje met een IJsExpress laten bezorgen? Ideaal toch?! Supersnel je ijsje in huis tot aan de deurdrempel geleverd. Denk maar aan Uber Eats of Deliveroo. Deze bezorgservices brengen je eten ook tot aan je deurdrempel, zonder dat je de deur uit hoeft. Tegenwoordig wordt voor ons alles gemakkelijker gemaakt. In de tussentijd dat we ons eten bestellen, kunnen we onze film afkijken, ons werk af maken of ons huishouden doen. We besparen dus tijd. Je hoeft dus zelf niet even naar de winkel te lopen om je ijsje te halen, niet wetend of je ijsje er nog is. Als je je ijsje besteld dan weet je zeker dat je ijsje op voorraad is en het wordt tot bij je thuis afgeleverd.

Plantaardig ijs

Als veganist is het soms best lastig om ergens een ijsje te eten. Bijvoorbeeld op het terras of bij een restaurant, maar er zijn zonder dat we het doorhebben best veel ijsjes die vegan zijn. Vegan ijs is nu een hele hype en ook echt niet meer weg te denken. Er is zelfs bij veel supermarkten een apart schap gemaakt voor vegan producten, waaronder vegan ijs. Vaak worden vegan ijsjes gemaakt op basis van bijvoorbeeld kokos, haver, amandel of cashew. In vegan ijs zitten geen dierlijke vetten en eiwitten, die je namelijk wel in ‘’gewoon ijs’’ vindt. Vegan ijs bevat plantaardige vetten en eiwitten. De dierlijke vetten en eiwitten zoals boter, room en melk zijn vervangen door bijvoorbeeld kokosmelk, kokosvet, kokosroom of sojamelk, maar dit kan natuurlijk ook met amandelmelk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *