Dit zijn handige producten voor mensen die slechtziend zijn

Afgelopen week, op 15 oktober, was het de Internationale Dag van de Witte Stok. misschien zegt jou dit als niet slechtziende niet zoveel, maar voor mensen die slecht zien of daadwerkelijk blind zijn is het een dag dat zij erkend worden. Met het witte stok wordt er gewezen naar het blindengeleidestok die veel blinden gebruiken om te kunnen ‘zien’. Er wordt niet genoeg aandacht geschonken aan mensen die zeer slecht kunnen zien, dus het is zeker nu een goed moment om er even stil bij te staan. Dit wordt ook gedaan door het uitbrengen van producten zoals een Sprekende klok.

Ken je iemand in je omgeving die slechtziend of blind is en wil je diegene helpen of een mooi cadeau geven? Wij hebben in dit blog een aantal leuke producten uitgekozen waar je hen zeker blij mee zal maken.

Een sprekende horloge of klok

Een van de belangrijkste dingen die we delen met zijn allen is tijd. Tijd is het kostbaarste wat er is en het is een van de belangrijkste zaken die we altijd nalopen. Je moet je dan eens voorstellen dat als je niet zo goed kan zien, dan is het vaak lastig om goed de tijd bij te houden. Gelukkig zijn er genoeg snufjes en foefjes op de markt die slechtzienden en blinden kunnen helpen met het bijhouden van de tijd!

 Een handig cadeau voor hen is een Sprekende klok of horloge. Bij een horloge die ‘spreekt’ kun je een apart knopje indrukken op de horloge zelf, waardoor het klokje hardop de tijd voorleest. Zo weet je de slechtziende altijd hoe laat het is en dat ze niet te laat zullen zijn bij hun afspraak.

Slimme lampen

Een andere fijne uitvinding zijn slimme lampen. Onder slimme lampen verstaan we lampen die verbonden kunnen worden met een smartphone, waardoor ze geautomatiseerd kunnen worden op iemands voorkeuren. Dit is zeker fijn voor blinden, die dan ter plekke het licht kunnen aanpassen aan hun eigen wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *