Hoe zorg je voor een goed binnenklimaat in je woning

Het is van belang dat je een gezonde woning hebt die veilig is. Dit houdt in dat de ventilatie van je woning voldoende moet zijn om er in te kunnen wonen. Toch komt het jammer genoeg nog heel vaak voor dat de woning erg vochtig is. Dit is slecht voor je gezondheid en voor je huis. Een vochtige woning voelt ook nog eens kouder aan waardoor je sneller de verwarming hoog zal zetten. Het is dus belangrijk dat je voor een goed binnenklimaat zorgt. Niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen en voor je huis.

Wat moet je juist doen voor een goed binnenklimaat

Voor een goed binnenklimaat moet je met regelmaat je huis ventileren. Dit doe je door de ramen en deuren open te zetten voor een lange tijd. Daarbij moet je altijd de ventilatierooster open laten staan. De temperatuur van je woning zoveel mogelijk hetzelfde laten. Goed de buitenmuren en dak controleren dat er geen lekkage is. Vloerbedekkingen en gordijnen goed en regelmatig schoonmaken. Maar als je een woning hebt die helemaal niet zo goed kan ventileren is het handig dat je voor een luchtbehandeling gaat. Hetzelfde geld voor als je al vochtplekken in je huis hebt. Dit moet zo snel mogelijk opgelost worden en dit kan via Murprotec.

Wat juist niet doen voor een goed binnenklimaat

Er zijn dingen die je juist kunnen helpen voor een goed klimaat maar er zijn ook punten die het tegenovergestelde doen. Heb dus geen oude verwarmingsketels, cv of geisers in huis. Rook niet binnen, zet de verwarming niet te hoog maar ook niet te laag. Wanneer je aan het koken, douchen of verven bent, moet je de ramen niet dicht laten maar juist open. Zorg ervoor dat je geen giftige stoffen in huis hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *