Het inrichten van jouw werkplek doe je zo

Na een lange tijd thuis te hebben moeten werken, hebben steeds meer mensen de smaak te pakken gekregen. Er zitten toch wel voordelen aan niet elke dag in de file te hoeven staan, slechte koffie te drinken uit een automaat en je eigen dag rooster in te kunnen plannen. Daarbij kun je langer in bed blijven liggen, en ben je thuis zodra je de taken van de dag weer zijn voltooid. Maar als je echt van plan bent om dit thuiswerken langer vol te houden, is het misschien wel tijd om jouw werkplek eens een make-over te geven. Wellicht zijn er een aantal ongemakken waar je tot nu toe steeds weer tegenaan loopt. Gelukkig zijn er ook voor de particulier genoeg opties om jouw thuiskantoor om te toveren tot een perfecte werkplek. Denk bijvoorbeeld eens nieuw bureau, of een speciale tafelloep met ledverlichting voor de kleinere en preciezere bezigheden.

Ruimte en management

Niet iedereen heeft een reusachtig grachtenpand met een grote werkkamer tot zijn beschikking. De één is misschien verplicht tot een krampachtig zolderkamertje, waar de ander weer wordt toevertrouwd aan de keukentafel. Desondanks zijn er een hoop manieren om ook een beperktheid van ruimte te overkomen. Zo kun je bijvoorbeeld een bureau kopen met een speciale afsluiting rondom. Hoge platen houten scheiden jou van de buitenwereld af zodra je achter de computer kruipt. Daarbij is het verstandig om opbergruimte te overwegen. Koop bijvoorbeeld een ladekastje op wielen, zodat je deze altijd kan verplaatsen wanneer hij in de wegstaat. Als je aan het werk bent heb je al je broodnodige papierwerk bij de hand, en zodra je klaar bent zet je het geheel weer in de gang.

Andere opties

Verder kun je ook slim gebruik maken van bijvoorbeeld een room divider om een werkplaats voor jezelf te creëren. Door de woonkamer zo te verdelen dat er een klein hoekje overblijft waar jij je ding kunt doen, heb je helemaal geen apart kantoor nodig. Op diezelfde manier is er ook de optie om een grote plaat horizontaal tegen een muur aan te schroeven. Op deze wijze heb je snel en voordelig een bureau op een rustige plek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *