Oorzaken van vocht in de kelder

Vocht in kelder is een lastig probleem om mee om te gaan. Het is ook geen bijzonder probleem en veel bewoners ervaren het. Hoewel het nog steeds een veelvoorkomend probleem is, betekent dit niet dat je het gewoon negeert. Wist je dat zelfs een beetje vocht uit je kelder al snel een groot probleem kan worden? Daarom is het essentieel om de bron van vocht te vinden en deze zo snel mogelijk op te lossen. Als dat de reden is waarom je hier bent gekomen, blijf dan lezen tot het einde.

Vind de boosdoener van het vocht

Overmatig vochtige kelder situaties kunnen ertoe leiden dat je meteen professionals moeten bellen. Het is geen slecht idee om professionele hulp te zoeken, maar je kunt er altijd iets aan doen. Eerst moet je de oorzaak van het probleem vinden. Extra vocht kan afkomstig zijn van een binnenwaterlek in je systeem. Je zou het kunnen oplossen door het lek te repareren. Een andere oorzaak zijn defecte regenpijpen of goten. Als je dakgoot niet is geïnstalleerd of beschadigd, gaat het water rechtstreeks naar de fundering van je eigendom. Dat zorgt voor vocht. Ontbrekende opvangbak of afvoertegel. Je afvoersysteem in de kelder kan lastig zijn om zelf te repareren. In dit geval heb je professionele hulp nodig die alles voor je kunnen doen, zodat je van het vocht af kunt komen.

Drie bronnen van keldervocht

Vocht in de kelder wordt meestal veroorzaakt door drie hoofdbronnen. De eerste is het grondwater of de regen. Dit is wanneer het water van buiten volledig zijn weg naar binnen in je fundering heeft gevonden. Het installeren van dakgoten en regenpijpen zou de oplossing moeten zijn. De volgende hulpbron zijn de interne vochtbronnen. Dit omvat warme douches, koken en luchtbevochtigers. Als je denkt dat het meer binnen factoren zijn, dan kun je gewoon luchtontvochtigers gebruiken. De laatste bron is slechte ventilatie. Je moet de luchtvochtigheid in je lucht controleren en bewaken, zodat je zo vroeg mogelijk op het probleem kunt anticiperen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *