Gids voor vergrootlampen

Wie met precisiemontage, inspectie of ontwerp werkt, heeft loeplampen nodig. Naast het verminderen van vermoeidheid van de ogen, voorkomen verlichte vergrootlampen vermoeidheid van het gezichtsvermogen door gebruikers in staat te stellen meer kleine details gemakkelijk te zien. Daarom zijn ze populair bij juweliers, horloge- en elektronicareparatie, tandheelkundige klinieken, industriële inspectie, wetenschappelijke onderzoekslaboratoria en het thuiskantoor. Met behulp van deze gids zul je het vergrootglas beter begrijpen en er een kiezen die bij je behoeften past.

Is een “verlichte” loep nodig?

Een essentiële factor om te overwegen bij het kiezen van een vergrootglas is schone, heldere verlichting. In het beste geval resulteren indirecte en beschaduwde lichtomstandigheden op veel werkpleklocaties in marginaal zicht. Loepen met verlichting compenseren dit probleem met een hoogwaardig fluorescerend, halogeen- of LED-verlichtingselement dat rond het kijkglasframe is ingebed. Het brede, koele en schaduwloze fluorescerende licht verbetert de visuele helderheid. Een halogeenlamp geeft een helderdere, warmere gloed en warmt sneller op. Ledlampen hebben minder licht, maar gaan veel langer mee dan TL- of halogeenlampen.

Is “HANDS-FREE” bezichtiging voor mij noodzakelijk?

De mogelijkheid om met een vergrootglas met beide handen te werken, is een van de belangrijkste voordelen van een vergrootglas. Handsfree bediening is absoluut essentieel bij het repareren van elektronica of ander close-up werk. Bezoek vergrootglas.com voor meer informatie.

Wat betekent ‘Field-Of-View’ (FOV) en dioptrie?

Onder een lens is het gezichtsveld de grootte van het vergrote gebied waarop is scherp gesteld. Je gezichtsveld wordt kleiner naarmate je vergroting toeneemt. Neem het voorbeeld van de zaklamp opnieuw. Je ziet een kleinere lichtvlek (gezichtsveld) naarmate je dichter bij de muur komt (sterkere vergroting). Je zult de term “dioptrie” tegenkomen bij het bekijken van verschillende loepen. De kromming van een lens verwijst naar hoeveel kromming het heeft. Een dikkere lens, meer vergroting en een hoger dioptriegetal zijn het gevolg van een grotere kromming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *