Nieuwe vloer in de slaapkamer? Kies hout!

Behalve de badkamer passen eikenhouten vloeren goed in elke kamer in huis. Slaapkamers zijn hierop geen uitzondering. Ook al ligt daar in veel gevallen nu nog vloerbedekking, steeds meer huiseigenaren stappen over op hout in de slaapkamer. Waarom? Dat lees je in dit blog! We geven je 3 redenen om een eikenhouten vloer in je slaapkamer te leggen.

Hout is tijdloos

Hout is al honderden jaren lang een graag geziene gast bij mensen thuis. Het raakt nooit uit de mode. Die tijdloosheid maakt het ideaal voor in de slaapkamer. Waarom? Omdat je de slaapkamer regelmatig verandert van stijl. Van een andere kleur op de muur tot aan een nieuw dekbedovertrek – mensen zoeken om de zoveel tijd iets nieuws. Een op maat gemaakte eikenhouten vloer past perfect in je slaapkamer, ongeacht de interieurstijl die je kiest.

Eikenhout-specialist Dutzfloors maakt vloeren in de meest uiteenlopende stijlen. Kom je heerlijk tot rust in een Scandinavisch ingerichte slaapkamer? Dan is een lichte, geschuurde vloer een verademing. Vind je een rustieke, knusse slaapkamer prettiger? Dan past een donkere, verouderde vloer misschien beter. Welke slaapkamerstijl je ook zoekt, Dutzfloors brengt jouw droomvloer tot leven.

Eikenhout is comfortabel

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust komt – je start en eindigt er tenslotte iedere dag. Het is ook de plek waar je schoenen en sokken verruilt voor blote voeten. Wist je dat eikenhout, in tegenstelling tot tegels en laminaat, totaal niet koud aanvoelt? Wanneer je uit bed stapt op een eikenhouten vloer, begin je de dag gegarandeerd goed. Hoe je je interieur ook aanpast, de houten vloer blijft een prachtige basis en doorstaat zonder moeite de tand des tijds.

Een houten vloer is (snel) schoon

Een ander gemak is dat je hout ontzettend makkelijk schoonmaakt. Met een beetje groene zeep blijft je de vloer gerust tientallen jaren mooi. Heb je huisdieren? En mogen die in de slaapkamer komen? Je verwijdert haartjes en stof zonder enige moeite – iets dat met vloerbedekking minder snel lukt. Het gladde oppervlak van hout is daarom ook een slimme keuze als iemand in je gezin last heeft van astma of allergieën. 

Als laatste: eikenhout stoot geen vluchtige organische stoffen uit. Vloerbedekking vaak wel, omdat het in de fabriek is bewerkt met bepaalde chemicaliën. 

Is het tijd voor een restyling van je slaapkamer? Met een hoogwaardige eikenhouten vloer zit je altijd goed. Ze zijn tijdloos, brengen comfort in huis en zijn snel schoon. Wat wil een mens nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *