Markiezen om de zon te weren

Tegenwoordig zijn markiezen steeds vaker de keuze als het gaat om zonwering. Markiezen zijn erg handig als zonwering, maar kunnen ook erg effectief zijn tegen regen. Een ander groot pluspunt als u besluit om markiezen te kopen, is dat ze aan de zijkanten sluiten. Dit zorgt er ook voor dat de zon niet van de zijkant naar binnen komt. De luifel is vaak niet duurder dan een uitschuifbare luifel van dezelfde kwaliteit en maat, wat natuurlijk ook een groot pluspunt is.

Markiezen met houten frame

Markiesframes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Allereerst kunt u kiezen voor een markies met houten frame. Uiteraard kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten. Houtsoorten zoals grenen, hardhout en sparren. Een zeer groot voordeel van houtskeletbouw markiezen is dat deze markiezen een zeer klassieke uitstraling hebben en daardoor vaak zeer goed geschikt zijn voor woningen die ook bij deze look passen. Helaas hebben vakwerkluifels niet alleen voordelen, maar ook nadelen. Dat wil zeggen, deze markiezen hebben ook meer onderhoud nodig. Hout is minder duurzaam dan markiezen met aluminium frame. Dit kost meer tijd maar als je onderhoud goed uitvoert kan je er even lang van genieten.

Markiezen met aluminium frame

Naast houtskeletbouw markiezen kunt u ook kiezen voor aluminium zonneschermen . Het grote voordeel van een aluminium frame luifel is dat dit type luifel zeer robuust is, omdat het aluminium zelf ook zeer robuust is. Bovendien zijn aluminium kozijnen veel gemakkelijker te onderhouden dan houten. Dit komt mede doordat een vochtige doek voldoende is om het aluminium frame schoon te maken. Het nadeel van een aluminium kozijn is dat deze niet voor alle woningen geschikt is. Heeft u bijvoorbeeld een boerderij of een klassieke woning, dan past een luifel met aluminium frame vaak niet goed bij de stijl. Luifels met aluminium frame zijn vaak het meest geschikt voor modernere huizen.

Hoeveel kosten markiezen?

Omdat natuurlijk elke woning anders is en daarom ook markiezen van verschillende afmetingen moeten zijn, kunnen de prijzen sterk variƫren. Daarom is het verstandig om altijd eerst rond te kijken om het prijsverschil vast te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *