Hoe maak je je zolder een ideale slaapkamer?

Vrijwel iedereen heeft wel een slaapkamer, maar veel mensen hebben ook een zolder. Je ziet tegenwoordig helaas veel mensen die deze zolder gebruiken voor niets anders dan bijvoorbeeld het opbergen van oude dozen en zomerspullen, of andere zaken die je maar een aantal keer per jaar hooguit nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kerstversiering, verjaardagsslingers, ski’s enzovoort. Dit is helaas een hele onderwaardering van dit prachtige fenomeen. In Amerika zie je veel meer dat mensen hier een uitgebreide functie aan toewijzen, met een speciaal doel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speelkamer voor kinderen, een studeerkamer of iets anders vergelijkbaars. Onze zolders zijn, ondanks het puntdak wat er vaak is, uitermate geschikt hiervoor. 

Waar begin je mee? 

Allereerst moet je uitvechten wie degene is die de zolder krijgt, want als je het eenmaal hebt leeggemaakt, zul je zien hoeveel ruimte er eigenlijk is. Zeker als je dan ook nog een keer hebt gestofzuigd, een doekje over de stof hebt gehaald en wat licht hebt gecreëerd, is de zolder opeens heel erg interessant voor iedereen. Een heikel puntje is echter vaak de toegang van en naar de zolder. In de regel is het zo dat je een zoldertrap hebt, maar ook deze is vaak wat griezelig en eng. 

Een nieuwe zoldertrap, een nieuwe zolder 

Op het moment dat je je zolder wilt transformeren, is het aan te raden om je trap te vervangen, als deze aan vervanging toe is natuurlijk. Het is zonde als je het anders vervangt. Je ziet echter vaak bij mensen dat hun zoldertrap er nog erger aan toe is dan de zolder zelf. Een trap kopen? Klinkt wellicht raar, het is namelijk iets waar je niet bij stilstaat als je in je huis loopt of een huis koopt, maar ook deze zijn te koop. Tegenwoordig heb je zelfs een speciale zoldertrapshop waar je deze kunt aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *