Gemakkelijke tuintips in houten kisten

Een houten plantenbak kopen doen veel mensen om hun huis mooier te maken. De houten plantenbak biedt een natuurlijke en mooie uitstraling. Dit type plantenbak is ongetwijfeld ideaal voor elk type huis. Je kunt er niet alleen bloemen struiken op planten, maar je kunt er ook eetbare planten of zelfs een grote boom op kweken. Wanneer de ruimte in je tuin beperkt is, is het gebruik van een houten plantenbak een slimme oplossing. Dit tuingereedschap is een slimme keuze voor tuinieren op een harde ondergrond. Omdat de plantenbak hoge poten heeft, zijn je planten beschermd tegen ongedierte zoals mollen of konijnen. Als je wilt beginnen met tuinieren met behulp van een houten plantenbak, volg dan onderstaande tips.

Gezien de bodemmix en drainage

Wanneer je de houten plantenbak van Blokhut gebruikt, moet je letten op het bodem- en drainagesysteem. Je dient de plantenbak niet te vullen met tuinaarde. Dit komt doordat de grond te zwaar is. Voor het planten van bloemen, kruiden of groenten kies je voor een speciaal voor de plantenbak ontwikkelde grondmix. Deze mix bestaat meestal uit kokosnoot kokos, geraspte schors en compost. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de plantenbak aan de onderkant gaten heeft voor het drainagesysteem. Op deze manier kan het overtollige water buiten de planter stromen.

De geschikte planten en locaties kiezen

Zoals hierboven vermeld kun je in de houten plantenbak niet alleen bloemen kweken, maar ook kruiden en groenten planten. De beste bloemsoorten om in de houten plantenbak te kweken zijn geranium, petunia, begonia en klimop. Als deze bloemen bloeien, ziet de plantenbak er aantrekkelijker uit. Daarnaast kun je ook basilicum, peterselie, aardbeien, prei en paprika’s kweken. Je planten zullen goed groeien als je de plantenbakken in direct zonlicht plaatst. Zorg ervoor dat de planten minimaal 6 uur per dag in de volle zon staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *