Een eigen huis bouwen? Met deze tips kom je niet voor verrassingen te staan

moderne woning bouwen
 1. Hoeveel ruimte heb je nodig?
  Dit lijkt een hele logische vraag, maar toch verhuizen de meeste mensen binnen een paar jaar omdat de ruimte te klein blijkt te zijn geworden. Heb je nu niet veel ruimte nodig maar heb je wel een kinderwens? Neem dit dan mee in je ontwerpplannen. Heb je bijvoorbeeld vaak logees of een hobby waar je veel ruimte voor nodig hebt? Zorg ervoor dat je deze ruimtes meeneemt om later niet voor verrassingen te komen staan.

 2. Burgerlijke staat
  Natuurlijk kan je een huis laten bouwen wanneer je alleenstaand bent. Wanneer dit het geval is heb je vooral te maken met strenge kredietnormen van banken. Denk ook goed na over je carrière doelen. Zou het kunnen zijn dat je de komende paar jaar een stuk minder gaat verdienen? Zou je het huis dan nog kunnen betalen?

  Wanneer je samen een huis laat bouwen is alles goed geregeld wanneer je getrouwd bent. Tegenwoordig bouwen en kopen steeds meer stellen zonder huwelijk een huis. Dit is mogelijk maar er zitten wel een aantal risico’s aan vast. Om deze risico’s te verlagen kun je een samenlevingscontract laten opstellen. Hierin kan je van te voren beslissen wat er met het huis moet gebeuren in bepaalde situaties.

 3. Financiële situatie
  Wanneer je op het punt staat om een huis te bouwen of te kopen is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen hoe je financiële situatie ervoor staat. Het is niet prettig om tegen je maximum te lenen voor een hypotheek. Wanneer er dan iets veranderd aan je inkomen heb je de kans dat je je huis moet verlaten. Om dit te voorkomen is het belangrijk een veilige marge in te bouwen zodat je niet plots moet verhuizen

 4. Het kiezen van de juiste aannemer en architect
  Het vinden van een aannemer is niet moeilijk. Er zijn veel aannemers te vinden. Hierdoor is er altijd een aannemer die bij jouw wensen past. Wanneer je op zoek bent naar een architect kost dit wat meer tijd. Een architect moet perfect bij al je wensen passen. Het is een lange samenwerking, en het eindproduct is van jullie beide. Ga daarom niet voor de eerste de beste architect die je tegen komt. Wil je bijvoorbeeld een moderne villa bouwen? Ga dan voor een architect die hier gespecialiseerd op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *