Wat zijn de woontrends van 2022?

Is jouw interieur wel toe aan een opfrisser? En ben je benieuwd naar de woontrends van 2022? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit blog lees je namelijk alles over woontrends van 2022. 

Woontrend 1: duurzaamheid

Duurzaamheid is in de afgelopen jaren steeds meer een hot topic geworden. We kiezen steeds bewuster voor duurzame producten die beter zijn voor de natuur. In 2022 zien we deze trend ook terug op het gebied van interieur. Zo zien we steeds meer meubels van natuurlijke (of zelfs gerecyclede) materialen zoals hout, gerecycled glas, papier, kurk, bamboe of zelfs metaal. Belangrijk hierbij is dat deze grondstoffen op een duurzame manier zijn geproduceerd. Gelukkig kun je tegenwoordig steeds meer online meubels kopen met een keurmerk waar je aan kunt zien dat deze op een goede manier zijn gemaakt. Een andere manier om aan duurzame meubelstukken te komen is natuurlijk de kringloop. Deze meubels hebben al een heel leven gehad, maar met een schuurbeurt en een likje verf kunnen ze vaak prima nog een ronde mee. 

Woontrend 2: de natuur in huis halen

Misschien is deze trend wel ontstaan omdat we in de afgelopen jaren zoveel binnen hebben gezeten met zijn allen. Groen is in ieder geval dé woontrend van 2022! Denk hierbij aan lekker veel kamerplanten, maar ook aan behang met prints van bloemen of planten. Qua kleuren passen bruin, terracotta en bijvoorbeeld olijfgroen erg mooi bij deze trend. Hierdoor krijgt je interieur een rustige en toch lekker frisse uitstraling. 

Woontrend 3: simpel en warm

Ook deze woontrend zou goed veroorzaakt kunnen zijn door de lockdowns waar we mee te maken hebben gehad. Drukke interieurs zijn namelijk helemaal verleden tijd. In 2022 zien we veel eenvoudige interieurs met warme kleuren en een gezellige uitstraling. Hierin speelt vooral hout een grote rol. Niet alleen voor de vloer of op de muren, maar ook in woonaccessoires en meubels. Ben je bang dat je woning daardoor teveel op een blokhut gaat lijken? Maak dan gebruik van textiel in de vorm van vloerkleden, gordijnen en kussens op de bank. 

Woontrend 4: het thuiskantoor

Steeds meer mensen hebben in de afgelopen jaren de voordelen van het thuiswerken ontdekt en zijn niet van plan om weer fulltime terug te gaan naar kantoor. Een thuiskantoor waar je lekker kunt werken is dan de ideale oplossing. Voor een thuiskantoor is het natuurlijk belangrijk dat je je er prettig voelt, maar ook dat je er goed kunt werken. Ga daarom online meubels kopen, bij bijvoorbeeld Emob, die je hierbij kunnen helpen. Denk aan een goede bureaustoel een een bureau die je in hoogte kunt verstellen. Verder is het belangrijk dat je thuiskantoor niet te druk is, waardoor je wordt afgeleid tijdens het werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *