Verlopen inktpatronen?

Vraag je je wel eens af of hervulbare inktcartridges verlopen? Het antwoord is ja. De meeste fabrikanten plaatsen vervaldatums op hun cartridges, zodat je weet wanneer je de levensduur ervan moet verlengen. De houdbaarheidsdatum van fabrikanten duurt meestal jaren en je kunt deze vinden op de verzegelde verpakking. Maar zo simpel is dat niet. De levensduur van de cartridge hangt af van hoe je ervoor zorgt, zelfs als deze een vervaldatum heeft. De vervaldatum op de verpakking is slechts een signaal dat je kunt gebruiken om de levensduur van de originele inkt op de cartridge te bepalen. Het goede aan cartridges is dat je ze kunt vervangen door een nieuwe of een hervulbare kunt kopen.

Verleng de levensduur van je cartridge

Je kunt de levensduur van je cartridges verlengen als je dat wilt. Je hoeft alleen maar te weten hoe je ervoor moet zorgen. Het eerste dat je moet weten is de juiste opslag van de cartridges. Je printercartridges moeten altijd rechtop worden bewaard. Als het ondersteboven wordt bewaard, zal de inkt naar één kant verschuiven. Dit maakt het lastig en kan je afdrukresultaten kan verpesten. Het volgende waar je op moet letten is de juiste plaats om je cartridges te bewaren. Je kunt de cartridges op een droge plaats op kamertemperatuur bewaren. Zet het niet op warme plaatsen, anders krijg je afdrukken van lage kwaliteit. Houd daarnaast je cartridges altijd verzegeld. Maak ze niet open, want het zal zeker drooglopen.

Kun je je cartridge nog gebruiken nadat deze is verlopen?

Het antwoord hangt af van hoe je ervoor gezorgd hebt. Als je het goed en op de juiste plaats hebt bewaard, kun je het misschien nog steeds gebruiken. Je moet weten dat de cartridge verslechterd als je deze eenmaal hebt geopend. Daarom is het essentieel om zijn levensduur zo lang mogelijk te verlengen. Meestal kun je zelfs na twee jaar nog steeds een cartridge gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *