Tips tegen vermoeidheid!

Het is vrijdagavond. Tijd voor kinderfilms op Netflix met het gezin. Fijn toch, zo lekker met z’n allen op de bank! Tja, dat zou je denken. Alleen een beetje jammer van het feit dat je meer aan het vechten bent tegen je slaap, dan geniet van de film zelf. Zo slaapverwekkend is die kinderfilm nou ook weer niet. Bovendien zijn je kids op dit moment energieker dan jij. Daar gaat iets mis. In deze blogs delen wij wat tips met je om vermoeidheid tegen te gaan!

Wat te doen tegen vermoeidheid?

Een goede vraag! Iedereen is weleens moe, maar op sommige momenten is die vermoeidheid wel heel belemmerend. Hangende oogleden, non-stop gapen en stiekem gewoon naar dromenland willen vertrekken. Niet gek na zo’n drukke week. Wel vervelend. Dus wij delen wat tips met je om deze vermoeidheid zoveel als mogelijk tegen te gaan.

Goede slaapgewoontes

Een belangrijke als het gaat om tips tegen moeheid. Drink bijvoorbeeld geen koffie of alcohol meer ’s avonds. Maar zorg er ook voor dat je een uur voor het slapengaan niet meer naar een beeldscherm staart. Weg met die telefoons en tablets dus!

Zorg goed voor jezelf

Altijd belangrijk! Ook op het gebied van vermoeidheid dus. Zorg ervoor dat je gezond eet. Met gezonde voeding bedoelen we volkorenproducten, peulvruchten, noten, vis en je dagelijkse portie groenten en fruit. Naast gezond eten is het ook belangrijk dat je voldoende beweegt. Iedere dag een frisse neus en voldoende beweging kan het verschil al maken! Een mooie richtlijn is om minstens vijf keer per week een half uur actief te bewegen.

Maak zaken bespreekbaar

Stress wordt vaak veroorzaakt door problemen. Zaken waar je tegenaan loopt of waar je op de een of andere manier tegenop ziet. Zorg ervoor dat je deze problemen oplost. Problemen negeren of uit de weg gaan werkt alleen maar averechts. Uiteindelijk zal de stress die je hierdoor krijgt alleen maar toenemen. Ga het gesprek aan! Geef aan waar je last van hebt. Gooi het eruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *