Waarom een neppe kerstboom de beste optie is voor jou

Kerst lijkt nog ver weg, maar tijd gaat altijd snel voorbij. Voor je weet staan de drukke, feestelijke dagen weer voor de deur en moet je er al weer op uit om je huis helemaal voor te bereiden voor Kerstmis. Ga je dit jaar ook weer een kerstboom nemen in huis? Misschien is het dit jaar wel een betere keuze om een neppe kerstboom te nemen. Hier geven wij de belangrijkste redenen waarom een kunstkerstboom beter is voor jou.

Reden 1: het is beter voor jou

Wanneer je op zoek gaat naar een echte kerstboom kost dat uiteraard ontzettend veel tijd. Je moet dan alweer langs verschillende markten en verkopers gaan om de perfecte kerstboom te vinden. En dan is het natuurlijk ook nog eens de vraag of je het wel vindt! Rond de drukke dagen in december is het altijd wat hectischer dan normaal. Als je tijd en moeite wil besparen, kies dan voor een kunstkerstboom. Er zijn verschillende soorten, zoals de Triumph Tree of Black Box Trees. Er zal dus altijd eentje zijn die perfect bij jou past!

Een andere reden waarom het nemen voor een kunstkerstboom beter is is dat het ook tijd bespaart na de Kerst periode. Bij echte bomen wordt het al snel een zooitje in jouw woonkamer door alle takken en naalden die vallen gedurende de kerstperiode. Daarnaast kost het ook veel moeite om het op te ruimen en het te brengen na een inzamelpunt.

Reden 2: het is beter voor het milieu

Nep kerstbomen zijn duurzamer en gaan langer mee, dus in principe zijn ze beter voor het milieu. Natuurlijk komen er ook andere factoren hierbij kijken (welke materialen de kunstkerstboom bevat, het transport, mogelijkheden voor recyclen), maar in het algemeen zijn kunstkerstbomen beter voor het milieu. Technisch gezien kan een neppe kerstboom jaren mee, in tegenstelling tot een echte. Het is wel mogelijk dat een kunst kerstboom gaat slijten, maar dit zal minder snel te zien zijn dan bij een echte, waarbij de naalden sneller afbreken. Dus kies voor een neppe kerstboom dit jaar: het is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de planeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *