Pas jij in een hokje?

Photo by Joy Real on Unsplash
Photo by Joy Real on Unsplash

Helaas is het nog steeds een taboe, wanneer het aankomt op seksuele geaardheid. Het liefst willen mensen elkaar in een hokje stoppen van die is hetero, lesbisch of bi. Toch zijn er genoeg mensen die niet precies weten wat zij nou precies zijn. Dit wordt ook wel met de term queer aangeduid. Dameswiki legt uit wat queer nu exact betekent

Hoe weet jij of je in een hokje past?

Je hoeft het eigenlijk aan niemand te vertellen, maar zelf weet je ongeveer wel waar je bij hoort. Het is maar gewoon waar je je prettig bij voelt. Weest juist blij dat mensen jou niet in een hokje kunnen zetten. Dat geeft jou zoveel meer vrijheid en creativiteit. Hetzelfde wanneer wij mensen onder elkaar in hokjes plaatsen met de een heeft ADHD en de ander autisme. Dat is nergens voor nodig en juist de beste mensen die dat hebben moeten het zien als toevoeging.

Waarom is anders zijn juist zo uniek?

Laten we het erop houden dat de mensen die een hele goede carrière hebben en uitspatten in iets wel iets unieks hebben. Justin Timberlake bijvoorbeeld maar ook Albert Einstein. Het is maar net hoe je ernaar kijkt en er zelf mee omgaat. Daarom is het ook van belang om een (werk)omgeving te hebben, waarin je wordt gewaardeerd wie je bent en dat juist jouw talenten worden benut!

Doe je niet anders voor dan je bent

Ga niet lopen forceren als iets niet bij je past of iets niet werkt. Dit kan op zoveel vlaktes zijn: Werk, relatie, vriendschappen etc. Het is zo belangrijk dat jij jezelf omringd met mensen die het beste uit jezelf halen en je goed genoeg bent. Dat wederzijds respect en begrip daar kom je uiteindelijk het verst mee in het leven wie je ook mag zijn en wat je geaardheid ook is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *