Ken je type inktcartridges

Ongeacht het type van je bedrijf, je kantoor heeft altijd een printer nodig. Dit apparaat is gemakkelijk te onderhouden zolang je aandacht besteedt aan de inktcartridges. De inkt raakt na verloop van tijd op en je kunt de inktpatronen ofwel vervangen ofwel bijvullen. Om dit onderdeel beter te leren kennen, moet je eerst het type kennen. Op die manier kun je de juiste oplossing kiezen voor een probleem als lege inktvoorraad. Deze types omvatten OEM, compatible, opnieuw gefabriceerde en hervulbare cartridges.

OEM en compatibele inktpatronen

De duurste optie heet Original Equipment Manufacturer cartridges. Deze worden geleverd met een merk en passen alleen bij een bepaalde printer. Je kunt bijvoorbeeld een cartridge van HP gebruiken om die van andere fabrikanten te vervangen. Deze drukken af op hoge kwaliteit. Je moet dus veel geld uitgeven om je oude cartridges te vervangen door originele vervangers. Als je goedkoper uit wilt zijn, kun je een compatibele cartridge kopen die door andere fabrikanten is geproduceerd. Deze dragen geen merk en kunnen voor verschillende soorten printers worden gebruikt.

Gereviseerde en hervulbare inktpatronen

Naast deze twee opties hierboven kun je kiezen voor remanufactured cartridges. Dit zijn oude, gerecyclede cartridges en zijn opnieuw gevuld met inkt. Ze zijn goedkoper dan OEM. Wat je moet doen is het juiste model of merk vinden dat bij je printer past. Ze zijn de moeite waard, zolang je ze in goede staat ontvangt. Niet alle gerecyclede cartridges werken immers goed. Ten slotte heb je de zogenaamde hervulbare inkt opslag. Het wordt geleverd met een gat aan de bovenkant. Hier kun je nieuwe inkt in de cartridge injecteren. Als alternatief kun je het gat op je huidige patroon maken en het navulproces zelf uitvoeren.

Inktpatroon vervangen of bijvullen?

Er zijn twee oplossingen voor een probleem als een printer zonder inkt komt te zitten, namelijk het vervangen van de opslag en het hervullen van het inktpatroon. De tweede keuze is beter vanwege de betaalbaarheid. Als je het inktreservoir bijvult, kun je dat alleen doen of een professional inhuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *