5 tips voor een opgeruimde en mooie hal

De meeste mensen besteden hun energie, geld en tijd aan het inrichten van de woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Natuurlijk niet gek, want dit zijn belangrijke woonruimtes. Toch is het vreemd dat er zo weinig aandacht wordt gegeven aan de gang of hal. Dit is toch de eerste plek waar je binnenkomt. Hier verwelkom je visite en kom je zelf na een lange dag thuis. Het is daarom dat deze ruimte niet onbelicht moet blijven. Dit is dan ook de reden dat dit artikel is geschreven. Hier geven we je 5 tips om een hal opgeruimd en mooi in te richten. 

Maak gebruik van opbergmogelijkheden

Een hal of gang is over het algemeen geen grote woonruimte en het is dus belangrijk om hiermee rekening te houden. Om de hal geen rommeltje te laten worden is het belangrijk om opbergmogelijkheden te creëren. Zo kan je denken aan een kapstok, garderobekast, schoenenkast en een schoenenrekje. Het probleem met deze meubels is vaak dat ze voor opbergruimte zorgen, maar ook veel ruimte in beslag nemen. Het is daarom handig om voor items te zoeken die of op meerdere manieren zijn te gebruiken of die zeer weinig ruimte in beslag nemen. Zo kun je denken aan wandkapstokken of bijvoorbeeld een schoenkast met zitmogelijkheid. Deze items geven je opbergruimte en nemen minder ruimte in beslag. 

Gebruik de wanden 

Zoals net al besproken is het handig om bijvoorbeeld te kiezen voor een wandkapstok in plaats van een staande kapstok. De wanden van de hal zijn zeer belangrijk als je de hal mooi en opgeruimd wil laten terugkomen. De tip is daarom ook om een mooie grote spiegel terug te laten komen. Een ronde of rechthoekige spiegel zorgt namelijk voor meer ruimte gevoel. Daarnaast kan je ook even controleren of je outfit helemaal leuk is voordat je naar buiten gaat. 

Kies voor lichte kleuren 

Om een hal groter te laten lijken is het handig om voor wat lichtere kleuren te kiezen. Donkere kleuren zoals zwart zijn tegenwoordig zeer populair, maar maken ruimtes kleiner. Het is daarom beter om te kiezen voor lichte kleuren voor een ruimer gevoel. Het beste wat je kunt doen is de muren licht verven en dan met enkele items zwarte of andere donkere kleuren laten terugkomen. 

Ga de hoogte in

Een andere manier van een ruimte groter laten lijken is de hoogte in gaan. Zo min mogelijk spullen op de vloer laten staan. Maak bijvoorbeeld gebruik van planken, wandkapstokken, hangkastjes, haakjes en andere producten voor aan de muur. Deze producten kunnen zorgen voor opbergmogelijkheden en om je hal te decoreren. Zo kan je mooie lijstjes plaatsen op de planken, maar kan je sleutels of fietslampjes kwijt op deze plankjes. 

Maak afspraken met je kinderen! 

Een grote oorzaak van een rommelige hal zijn kinderen. Kinderen komen van een dag school of van het sproten en gooien de spullen op de grond en gaan naar binnen. Door afspraken te maken met je kinderen voorkom je rommel. Dus spreek af dat hij of zij de jas ophangt en de schoenen in een schoenrekje plaats. Als ouder kun je er ook voor kiezen dat je kind een eigen hoek heeft waar alle spullen hangen. Zo kan je ook je kind er sneller op aanspreken als het een rommeltje wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *